top of page

Plantage Amsterdam

Plantage Amsterdam is een samenwerkingsverband van 19 culturele instellingen in de oostelijke binnenstad. Van 2006 tot en met 2016 heeft De Nieuwe Collectie de Plantage Amsterdam laten uitgroeien tot een toonaangevend samenwerkingsverband in de culturele wereld. Wij het samenwerkingsverband uitgebouwd en het merk Plantage Amsterdam stevig neergezet. Een merk voor een culturele buurt en een partij voor culturele instellingen die echt samenwerken, niet alleen op het gebied van marketing maar ook op het gebied van duurzaamheid. In 2011 zijn we begonnen met het opzetten van gezamenlijk inkopen van Energie en daarna met het gezamenlijk inzamelen van afval.

Opdracht

Plantage Amsterdam, 2006-2016

Projectleiding en ontwerp

Branding van een buurt

Om het merk Plantage Amsterdam goed in de markt te zetten hebben we de afgelopen jaren allerlei producten ontwikkeld: van Uitmarktstands tot duurzame tasjes, van duurzaamheid symposia tot buitententoonstellingen en van animatiefilms tot kinderlezingen.

verz–plantage02_VS.png

Spreiding van het toerisme

De Plantage Amsterdam is voor de spreiding van het toerisme een voorbeeld voor de gemeente. Al meer dan tien jaar geleden hebben wij ons specifiek op een buurt gericht en daarbij verschillende doelgroepen aangesproken. 

Plantage Amsterdam is tegenwoordig de bypass van het drukke stadscentrum en daarom een onmisbare partner voor de Gemeente Amsterdam en Amsterdam Marketing. 

PLANTAGE_bike_VS.png

Samenwerking

De negentien instellingen die aangesloten zijn bij de Plantage Amsterdam:

Arcam, Koninklijk Theater Carre; Hermitage Amsterdam, Tropenmuseum, Portugese Synagoge, Artis, Hortus Botanicus Amsterdam, NEMO, Verzetsmuseum, Hollandsche Schouwburg,

Het Scheepvaartmuseum, Joods Historisch Museum, Nationale Opera en Ballet, Museum

Het Rembrandthuis, en Gassan Diamonds. De afgelopen 10 jaar is De Plantage Amsterdam een vaste speler in het culturele veld geworden. In 2017 hebben we het project overgedragen aan een andere partij.

bottom of page