top of page
B-DNC-11-2023-145.jpg

Barbara Dijkhuis

artdirector | ontwerper | adviseur

barbara@denieuwecollectie.nl | +31 6 50675114

Barbara Dijkhuis is ontwerper in de breedste zin van het woord. Met grote betrokkenheid draagt zij zorg voor de vormgeving van ruimtelijke en grafische projecten. Haarfijn voelt zij aan wat er nodig is om inhoud en vorm tot één kloppend geheel te smeden. Van het eerste concept tot de laatste spijker. Haar ontwerpen zijn zonder uitzondering helder, warm, aanraakbaar en krachtig.

‘Een verhaal werkt alleen als vorm en inhoud samenvallen.’

B-DNC-11-2023-091.jpg

Bibi Heuvelink

museumdeskundige | tentoonstellingsmaker | projectleider 

bib@denieuwecollectie.nl+31 6 16920304

Bibi Heuvelink is curator en projectleider in één: zij is als geen ander in staat een collectie of onderzoeksveld te doorgronden en een concept te bedenken dat de kern van het verhaal reflecteert en de aantrekkelijkste aspecten naar de voorgrond haalt. Daarnaast is zij een ervaren projectleider die zorgvuldig, hartelijk en schijnbaar moeiteloos productieprocessen, tentoonstellingen en complexe culturele samenwerkingen weet te managen.

‘Ik denk dat we even terug moeten naar het verhaal.’

DNC_ROOS_VERKLEIJ_2.jpg

Roos Verkleij

publiekshistoricus | tentoonstellingsmaker | tekst 

roos@denieuwecollectie.nl+31 6 40967615

Roos Verkleij is publiekshistoricus en tentoonstellingsmaker. Zij kent de weg in ieder archief en weet altijd iets bijzonders naar boven te halen. Zij verzint verrassende concepten die schijnbaar ondoorgrondelijke onderwerpen toegankelijk maken voor een breed publiek. Als tekstschrijver weet zij het grote historische verhaal en complexe gebeurtenissen terug te brengen tot heldere publieksteksten met een aangename, lichte toon.

‘Maar je kunt het ook heel anders bekijken.’

Werkwijze

De Nieuwe Collectie is in 2001 opgericht als een cultureel collectief van museumdeskundigen, historici en ontwerpers. In de loop der jaren ontstond een gezamenlijke ontwerptraditie waarin inhoud en vorm integraal ontwikkeld worden. Ons kernteam is goed op elkaar ingespeeld, de lijnen zijn kort. Wij kennen elkaars kwaliteiten en weten precies hoe we elkaar kunnen aanvullen. Ieder project wordt met de grootste zorg behandeld; van het concept tot het kleinste detail. Hierbij werken wij nauw samen met een netwerk van bouwers, lichtontwerpers, kunstenaars, regisseurs en animatoren.

bottom of page