Gazelle Experience Center 

In 2022 opent in Dieren het Gazelle Experience Center: een combinatie van een hypermoderne showroom met de nieuwste fietsen, een testbaan, een tentoonstelling over de historie van het familiebedrijf Gazelle en een tour door de fabriek waar de fietsen worden gemaakt. De Nieuwe Collectie maakt het concept, de verhaallijn en het ontwerp voor de tentoonstelling en de fabriekstour. Daarnaast denken we mee over het totaalconcept van het gebouw. 

Werkzaamheden | Concept, verhaallijnen en ontwerp

Den Helder in Zicht!

De Nieuwe Collectie maakte in samenwerking met Platvorm een concept voor een historische stadswandeling door de oude binnenstad van Den Helder. Met de wandelroute komen de verborgen verhalen van de stad in zicht. Het water heeft voor de zeestad Den Helder altijd een belangrijke rol gespeeld en is in
deze route leidend. We werken nu aan de invulling van de route en in maart 2021 zal de bezoeker het verhaal van Den Helder met 11 interactieve punten tot zich kunnen nemen.

Werkzaamheden | Onderzoek, verhaallijn en conceptontwikkeling

Archief Alkmaar - boekenserie

Jarenlang verscheen de rubriek ‘Ik was erbij’ in de Alkmaarse Courant. Dit leverde een schat aan verhalen, beelden én lezersreacties op. De mooiste verhalen worden nu gebundeld
in een serie boekjes die wij voor het Archief mogen maken.

Werkzaamheden Ontwerp

MJU Onderzoekt! 

De MuseumJeugdUniversiteit (MJU) organiseert colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar met meer dan zestig Nederlandse musea. Kinderen met een diverse culturele en sociaaleconomische achtergrond weten de MJU nog niet altijd te vinden. Met het tweejarige project MJU Onderzoekt! onderzoekt de MJU met de brongroep (kinderen en jongeren) waarom dat zo is, en wat we kunnen veranderen. In diverse pilots worden de ideeën getest en vervolgens worden de best practices gedeeld met alle musea. Bibi Heuvelink is de projectleider van de MJU en wierf de benodigde fondsen voor het project, dat met steun van het Mondriaan Fonds en het VSBfonds kan worden uitgevoerd.

Werkzaamheden Projectorganisatie

Fort Kijkduin Den Helder

In 2020 opent Fort Kijkduin zijn de deuren met een volkomen nieuwe presentatie over het fort. Het verhaal van het fort is al
ruim tweehonderd jaar oud en onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de verdediging van Den Helder en daarmee heel Nederland. De Nieuwe Collectie maakte in samenwerking met Platvorm het tentoonstellingsconcept. De komende periode realiseren we samen de nieuwe presentatie.

Werkzaamheden Onderzoek, verhaallijn en conceptontwikkeling 

Move | House of Mobility

Voor Move | House of Mobility, het experience center over mobiliteit in Amsterdam, maakte De Nieuwe Collectie de verhaallijn en schreef de tentoonstellings- en marketingteksten voor de openingsexpositie 'Move the City'. Nu werkt De Nieuwe Collectie mee aan de tweede expositie 'Move Fast', over snelheid. Move Fast verrast met verschillende perspectieven op snelle en efficiënte mobiliteit en inspireert om verder te kijken: Wat betekent snelheid voor jou? En voor je dagelijkse leven? 

Werkzaamheden Onderzoek en verhaallijnen expositie, teksten