top of page
Screenshot 2024-03-26 at 15.41.26.png

Kunstparade Delft

Museum Prinsenhof Delft gaat begin 2025 dicht voor een grootscheepse renovatie. Met de laatste tentoonstelling voor de sluiting wordt Delft wakker geschud door een kunstparade van hedendaagse ‘Delftse’ beeldend kunstenaars. In deze ode aan de stad vieren we de diverse stijlen en vormen die de stad Delft heeft voortgebracht. De Nieuwe Collectie maakt het ontwerp van de tentoonstelling en de bijbehorende catalogus.

Opdracht Museum Prinsenhof, Delft
Werkzaamheden Ontwerp

Kalkhoff entree_edited.png

Personeelsentree Kalkhoff

Elke dag komen er ruim 900 mensen door de personeelsingang binnen bij het hoofdkantoor en fabriek van Kalkhoff (DE). De enorme hal voelt nu aan als een grote, witte ruimte. Daar moest verandering in komen! De Nieuwe Collectie maakt in de hal een kunstwerk met illustraties, quotes en infographics waarin personeelsleden centraal staan. Wir sind Kalkhoff.

Opdracht Kalkhoff/Derby Cycle GmbH
Werkzaamheden Concept, content, ontwerp en projectleiding

Samen met José Luís Garcia, illustraties

co van es bewerkt_BW.jpg

Familietentoonstelling
Fort Kijkduin

De Nieuwe Collectie ontwikkelt samen met Platvorm een familietentoonstelling waarin families met kinderen het leven op Fort Kijkduin kunnen ervaren. Ze kruipen in de huid van sergeant Co van Es die tijdens de voormobilisatie van 1939 wordt opgeroepen om Nederland te verdedigen tegen de dreigende Tweede Wereldoorlog. Met twee korte films in drie talen en vier interactieve spellen is de tentoonstelling een compleet en leuk bezoek voor jong en oud.

Opdracht Stichting Erfgoed Den Helder
Werkzaamheden Concept, samenstelling, content

Samen met Platvorm, ontwerpers van tentoonstellingen

Detail impressie doorsnede voorlopig ontwerp Prinsenhof, architectenbureau BiermanHenket .

Nieuwe collectiepresentatie Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof Delft staat aan de vooravond van een grootscheepse renovatie en verbouwing. Ook de vaste presentatie wordt vernieuwd. Het museum heeft zich ten doel gesteld om in de nieuwe presentatie van de stedelijke (kunst)geschiedenis duurzaam en verweven aandacht te besteden aan de rol van vrouwen en het koloniaal- en slavernijverleden van de stad. Zodat het historische verhaal over Willem van Oranje, de Delftse Meesters, en Delfts Blauw, completer en actueel blijft. De Nieuwe Collectie ondersteunt en adviseert het museum in dit proces.

Opdracht Museum Prinsenhof Delft 2023
Werkzaamheden Ondersteuning, advies, coördinatie

Bijschrift beeld Detail impressie doorsnede voorlopig ontwerp Prinsenhof, architectenbureau BiermanHenket

Museum op Recept.png

Pilot Museum op Recept (werktitel)

In de overtuiging dat cultuur een positieve bijdrage kan leveren aan de mentale gezondheid, slaan het Dordrechts Museum, Bonnefanten en Museum van de Geest de handen ineen voor de pilot van een ambitieus project. Museum op Recept (werktitel) is een begeleid kunstkijkprogramma in het museum om jongeren, studenten, young professionals en werkenden te ondersteunen in het verbeteren van hun mentale gezondheid. De pilotfase van Museum op Recept start in februari 2024.

Opdracht Dordrechts Museum, 2023

Werkzaamheden Projectleiding

Zeemagazijn_cover.png

Coördinatie en hoofdredactie Zeemagazijn

Zeemagazijn is het magazine van Het Scheepvaartmuseum voor stakeholders, en het ledenmagazine van de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaartmuseum. Het magazine verschijnt twee keer per jaar en toont én verdiept waar het museum op dat moment mee bezig is.De Nieuwe Collectie coördineert de hoofdredactie, de samenstelling en productie van het magazine. 

Opdracht Het Scheepvaartmuseum, 2022-heden
Werkzaamheden Redactie, coördinatie

Samen met Kingsize Creations, grafische vormgeving | Thonik, basisontwerp

bottom of page