IMG_1367_web.jpg

Gazelle Experience Center 

In 2022 opent in Dieren het Gazelle Experience Center: een combinatie van een hypermoderne showroom met de nieuwste fietsen, een testbaan, een tentoonstelling over de historie van het familiebedrijf Gazelle en een tour door de fabriek waar de fietsen worden gemaakt. De Nieuwe Collectie maakt het concept, de verhaallijn en het ontwerp voor de tentoonstelling en de fabriekstour. Daarnaast denken we mee over het totaalconcept van het gebouw. 

Werkzaamheden | Concept, verhaallijnen en ontwerp

Fort_Kijkduin_1.jpg

Fort Kijkduin Den Helder 

In 2020 opent Fort Kijkduin zijn de deuren met een volkomen nieuwe presentatie over het fort. Het verhaal van het fort is al
ruim tweehonderd jaar oud en onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de verdediging van Den Helder en daarmee heel Nederland. De Nieuwe Collectie maakte in samenwerking met Platvorm het tentoonstellingsconcept. De komende periode realiseren we samen de nieuwe presentatie.

Werkzaamheden Onderzoek, verhaallijn en conceptontwikkeling 

DD488861.jpeg

MJU Onderzoekt! 

De MuseumJeugdUniversiteit (MJU) organiseert colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar met meer dan zestig Nederlandse musea. Kinderen met een diverse culturele en sociaaleconomische achtergrond weten de MJU nog niet altijd te vinden. Met het tweejarige project MJU Onderzoekt! onderzoekt de MJU met de brongroep (kinderen en jongeren) waarom dat zo is, en wat we kunnen veranderen. In diverse pilots worden de ideeën getest en vervolgens worden de best practices gedeeld met alle musea. Bibi Heuvelink is de projectleider van de MJU en wierf de benodigde fondsen voor het project, dat met steun van het Mondriaan Fonds en het VSBfonds kan worden uitgevoerd.

Werkzaamheden Projectorganisatie