IMG_1367_web.jpg

Gazelle Experience Center 

In 2022 opent in Dieren het Gazelle Experience Center: een combinatie van een hypermoderne showroom met de nieuwste fietsen, een testbaan, een tentoonstelling over de historie van het familiebedrijf Gazelle en een tour door de fabriek waar de fietsen worden gemaakt. De Nieuwe Collectie maakt het concept, de verhaallijn en het ontwerp voor de tentoonstelling en de fabriekstour. Daarnaast denken we mee over het totaalconcept van het gebouw. 

Werkzaamheden | Concept, verhaallijnen en ontwerp

den-helder-722x391.jpg

Zeetentoonstelling 

In Fort Kijkduin realiseerden we vorig jaar samen met Platvorm een nieuwe permanente tentoonstelling over het fort. Dit jaar gaan we verder met de vernieuwing. Via een nieuwe permanente tentoonstelling over de Helderse duinen en de Noord- en Waddenzee, waar het fort pal aan ligt, verbinden we het fort op logische wijze aan het aquarium dat al sinds 1996 in het fort gehuisvest is. Ook het aquarium krijgt een opknapbeurt en een educatieve laag met een verhaallijn. 

Werkzaamheden Concept, samenstelling en projectleiding

Mural.png

Mural Museum Nederland

Het Mauritshuis bedacht het concept voor een Mural Museum Nederland, met 40 muurschilderingen geïnspireerd op de collecties van 20 verschillende musea in 20 steden. Wij schrijven de subsidie-aanvraag en het plan van aanpak om het geld te werven voor dit prachtige idee.

Werkzaamheden Schrijven aanvraag

delftse blik.png

De Delftse Blik - Blikverruimers

Blikverruimers is een (tijdelijke) interventie die nieuwe accenten plaatst in de huidige Willem van Oranje tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft. Het museum richt met het vierjarige project 'Delftse blik' dit jaar haar blik op de vrouwen van Oranje. De levensverhalen van deze vrouwen bieden een ander perspectief op Willem van Oranje en de aanloop naar de Tachtigjarige Oorlog. Wie waren zij en hoe hebben zij onze geschiedenis beïnvloedt? De stemmen van hedendaagse Delfse vrouwen krijgen ook een plek in de tentoonstelling.

Werkzaamheden Ontwerp en uitvoering

Ammersoyen-kasteel-kleinere-versie.jpg

Identiteit NKS

De Nederlandse Kastelen Stichting zet zich in voor bescherming 
en behoud van kastelen, buitenplaatsen, historische interieurs en 
het omliggende historische groen.

Als nationale pleitbezorger treedt ze op als verbinder, aanjager én 
centrale spil in het bredere netwerk van organisaties dat zich richt 
op erfgoedbehoud. Wij ontwikkelen voor hen een identiteit die past bij de hun rol van pleitbezorger en werken mee om deze te implementeren in de nieuwe site.

Werkzaamheden Ontwerp en uitvoering

DD488861.jpeg

MJU Onderzoekt! 

De MuseumJeugdUniversiteit (MJU) organiseert colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar met meer dan zestig Nederlandse musea. Kinderen met een diverse culturele en sociaaleconomische achtergrond weten de MJU nog niet altijd te vinden. Met het tweejarige project MJU Onderzoekt! onderzoekt de MJU met de brongroep (kinderen en jongeren) waarom dat zo is, en wat we kunnen veranderen. In diverse pilots worden de ideeën getest en vervolgens worden de best practices gedeeld met alle musea. Bibi Heuvelink is de projectleider van de MJU en wierf de benodigde fondsen voor het project, dat met steun van het Mondriaan Fonds en het VSBfonds kan worden uitgevoerd.

Werkzaamheden Projectorganisatie