top of page

Een fiets met een missie

De Universiteit van Amsterdam is bezig met grootscheepse en ingrijpende verhuizingen en verbouwingen. Faculteiten verdwijnen en herrijzen en studenten blijven vaak in verwarring achter. Of wij iets konden bedenken dat op een opvallende en ludieke manier voorlichting geeft over de veranderingen. Natuurlijk!

 

Wij hebben hen het advies gegeven om niet zomaar een standaard informatiebalie met wat folders neer te zetten, maar uit te pakken met een duidelijk en ludiek statement. 

Deze fiets is mobiel en in een handomdraai om te toveren tot een informatiebalie.
Hij kan bemand worden en is goed te gebruiken als stand alone.

Opdracht

Universiteit van Amsterdam (UvA), 2014
Concept, ontwerp en uitvoering

Samen met

Walter Broekhuizen, bouw

fiets01.jpg

Mobiel

Er kan nog steeds gefietst worden op deze fiets. Alle elementen kunnen opgeborgen worden in de bak zodat er naar de volgende locatie gefietst kan worden. De kratten kunnen in elkaar gestapeld worden en de flyer-voorraad kan worden opgeruimd achter de luiken. Zo is de fiets met content eenvoudig op verschillende locaties in te zetten.

fiets03.jpg

Updaten

De verbouwing duurt tot 2018 en daarom is het belangrijk dat de geboden informatie steeds bij te werken is. Het ontwerp is daarop ingesteld: De UvA kan zelf op eenvoudige wijze de filmpjes op het beeldscherm wisselen, de luiken kunnen worden aangepast en de plattegrond op het balie-blad kan gewisseld worden. Zo zijn alle oppervlaktes te gebruiken en eenvoudig up te daten. 

bottom of page