Reis in de Tijd

Eeuwen lang stond De Nieuwe Kerk in het midden van de Amsterdamse maatschappij. Mensen kwamen bidden, biechten en rouwen, maar kwamen ook om elkaar te ontmoeten, om de laatste roddels uit te wisselen, de laatste mode te bekijken of om zelf gezien te worden.

 

Over deze zeshonderd jaar geschiedenis, samengebald in dit grootse gebouw aan de Dam maakten we een tentoonstelling. De tentoonstelling is zo ontwikkeld dat deze elke zomer, ook deze zomer weer, opgesteld kan worden voor de binnen- en buitenlandse bezoeker. Bij dit project waren we van A tot Z betrokken: we bedachten het concept, voerden de volledige samenstelling voor zowel de tentoonstelling als het boek uit en droegen zorg voor de projectleiding.

Opdracht

De Nieuwe Kerk, Amsterdam2014 - 2017

Samen met

Studio Berry Slok, Walter Stokman, 

Peter Boonstra

Films

In het hoogkoor zijn zes multimediale films te zien die ingaan op de koninklijke en historische hoogtepunten die zich in de kerk hebben afgespeeld. Waarom koos de Koning voor deze kerk?

Wat gebeurde er tijdens de Beeldenstorm? Welke voorname Amsterdammers kwamen hier trouwen? Welke rampen voltrokken zich binnen deze muren? 

De Boelenskapel

De Nieuwe Kerk werd gebouwd toen Amsterdam nog door en door katholiek was. In de kapellen rond het hoogkoor konden rijke families hun vroomheid en hun rijkdom tentoonspreiden. Speciaal voor deze tentoonstelling is in de Boelenskapel, ooit de mooiste kapel van de kerk, een installatie opgesteld die de katholieke luister verbeeldt. 

Boek_DNK_History_en_Royalty_Cover_2
K_2