top of page

Expeditie Oosterdok

Eind 2016 heeft De Nieuwe Collectie de mogelijkheden voor een samenwerking tussen de programmerende instellingen aan het Oosterdok in Amsterdam onderzocht. De uitkomst daarvan is Expeditie Oosterdok: een samenwerkingsverband dat het gebied Oosterdok op de kaart zet door middel van gezamenlijke programmering waarbij ontdekking centraal staat. Naast de elf culturele instellingen zijn inmiddels twintig bedrijven uit de buurt bij de samenwerking aangesloten. Samen vormen zij een internationaal, vernieuwd stadskwartier.

We legden het fundament voor de samenwerking, ontwierpen de identiteit en werken nu aan de eerste programmering. Bibi is de projectleider van het samenwerkingsverband.

Opdracht

Expeditie Oosterdok, 2016 - 2021

Projectleiding, subsidieaanvragen, opzetten bedrijvenkring Ondernemend Oosterdok, PR en ontwerp 

Ontdek Oosterdok
Aan het Oosterdok worden techniek en vernieuwing al eeuwenlang gecombineerd met een drang naar avontuur. De samenwerking is gestoeld op drie kernwaarden die bij het gebied en de instellingen passen: ontdekken, vernieuwen en internationaal. Tijdens de Uitmarkt 2017 werd het Oosterdok voor het eerst als evenementlocatie gebruikt. In de toekomst zullen vele gezamenlijke, inhoudelijke programma's volgen. Voor meer informatie: expeditieoosterdok.nl
Ondernemend Oosterdok
Ondernemend Oosterdok is de bedrijvenkring van Expeditie Oosterdok. Handelsdrift, ondernemerschap en creativiteit zitten in het DNA van dit gebied. Ondernemers zijn het fundament van het Oosterdok en zijn daarom onmisbaar bij de ontwikkeling van de gezamenlijke programmering van Expeditie Oosterdok. De Nieuwe Collectie zette de bedrijvenkring op en inmiddels zijn er 30 bedrijven aangesloten.
Open Dag 19 mei 2019
De laatste jaren is het gebied uitgegroeid tot een mix van culturele instellingen en bijzondere bedrijvigheid. Maar liefst 20 culturele instellingen en bedrijven van Expeditie Oosterdok organiseren 75 gratis activiteiten voor jong en oud: muziek, workshops, vaartochtjes, proeverijen en een speur-expeditie voor de jonge ontdekkingsreizigers.
Open Dag 21 april 2018
Tussen 12.00 -18.00 uur worden op diverse locaties gratis activiteiten en workshops georganiseerd. Doe een rondje langs het water en maak kennis met
de vele musea en instellingen die de buurt rijk is. 
Aftermovie Expeditie Oosterdok - Open dag - 21 april 2018

Aftermovie Expeditie Oosterdok - Open dag - 21 april 2018

Video afspelen
Samenwerking
Expeditie Oosterdok bestaat uit:
Marineterrein Amsterdam, Het Scheepvaartmuseum, Architectuurcentrum Amsterdam, NEMO Science Museum, Conservatorium, OBA, Museumhaven, Muziekgebouw aan 't IJ, Bimhuis, Mediamatic en Museum 't Kromhout, Cinekid, Harbour Suites, Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station, Stadscafé Oosterdok, Booking.com, Oracle, Hannekes Boom, PIPPERS Home of the Mini Sandwich, Sea Palace, Mediamarkt, FAME Megastore, Lloyd Hotel & Culturele Ambassade,  &samhoud places, Spring House, IJsfontein, Pension Homeland, Xitroom Escape Game, Oracle en Thinking of Holland.
bottom of page